Het monumentale woonhuis ‘t Kalverveen te Hattem is tot een kantoorpand verbouwd. Het internationale bedrijf ‘Form’ voert hier hun werkzaamheden uit. Het kantoor aan de ‘Bevrijdingsweg’ te Hattem was te klein geworden. De werkzaamheden van ‘Form’ zijn duurzaam.

Paul Hol is eigenaar/directeur van Form International, een adviesbureau op het gebied van bosbouw en FSC certificering. Hij leidt bedrijven in onder andere in Ghana en Tanzania.

 

Duurzame restauratie van ’t Kalverveen

Dit karakteristieke landhuis met Neo-classicistische elementen werd gebouwd omstreeks 1894. De woning heeft door zijn opvallende hoofdvorm, symmetrisch ingedeelde voorgevel met middenrisaliet, dakhuis en fronton een voorname en monumentale uitstraling.
Onder voorwaarde dat de karakteristieke elementen behouden zouden blijven en deze te versterken is Anders Style in eerste instantie gevraagd om het verlichtingsplan uit te voeren en kleurenadvies te geven.

Verlichtingsplan

In het verlichtingsplan hebben wij accent-, sfeer- en functionele verlichting toegepast. De hanglampen ‘Skygarden’ van Marcel Wanders hebben wij als eyecatcher in de vergaderzaal genomen. De Flos Skygarden serie is gebaseerd op een huis waarin Marcel Wanders ooit gewoond heeft. De binnenkant van de lampenkap is gebaseerd op het rijkversierde plafond dat hij had in dit oude huis.

Kleurenplan

In het kleurenplan hebben wij een grotendeels lichte kleuren aangehouden en voor het behang ‘Amandelbloesem’ gekozen. Dit behang is gebaseerd op het schilderij ‘Amandelbloesem’ van Vincent van Gogh. Van Gogh was een groot schilder van bloemen en bloeiende bomen.
Zijn interpretaties waren zelden zeer nauwkeurig maar veelal raakten ze de essentie van bloei en de start van nieuw leven op geheel eigen wijze. Naast zijn zonnebloemen schilderde hij in Zuid Frankrijk veel landschappen met schitterende bloeiende (fruit) bomen.

Van Gogh maakte dit schilderij in 1890 nadat zijn broer hem berichtte dat hij een zoon gekregen had. Het was een kado van Vincent voor het gezin. De bloesem staat symbool voor het nieuwe leven. Het originele werk is te zien in het van Gogh Museum in Amsterdam.

Vloerbedekking & Wanddecoratie

In het lopend traject mochten wij voor de eersten en tweede verdieping de vloerbedekking adviseren en verder mochten wij meedenken over de wanddecoratie in de vergaderzaal en directiekamer. Ook hebben wij geadviseerd over de akoestiek, gordijnen, decoratie en schilderijen.

Mijn dank aan Paul & Margriet voor het vertrouwen om hun in dit prachtige project te mochten adviseren.

In samenwerking met:

  • Architect: Van der Vegt
  • Projectmanagement: Henk Verschoor
  • Aannemer: Van Wijnen
  • E- Installatie: Van den Berg
  • W-Installatie: Stegeman Zwoll
  • Schilderwerkzaamheden: Hilboezen Schilderwerken
  • Foto: Paul van der Wal Fotografie

Wil je graag het complete ontwerp zien of weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Ik verheug mij erop om kennis met je te maken.

Vertel me meer over uw woonwensen





Form by ChronoForms - ChronoEngine.com